divendres, 20 de juny de 2008

Primer cens visual de llúdriga a l’Estany de Banyoles: esteu convidats, animeu-vos!

Els censos visuals de llúdriga (Lutra lutra), que per primera vegada es faran a l’Estany de Banyoles, consisteixen en col·locar observadors a la vora de l’Estany, rieres i de les llacunes adjacents, al capvespre (2 hores al fer-se fosc) i a l’endemà de bon matí (1,5 hores al sortir el sol) per intentar veure alguna llúdriga que en aquesta època de l’any (nits molt curtes) comencen i acaben l’activitat amb llum de dia.

Els censos serviran per a valorar el nombre real de llúdrigues, ja que els altres sistemes de detecció (petjades, excrements…) no ens donen un nombre concret d’individus. Es necessita una certa quantitat d’observadors per a cobrir un tram acceptable i per això es necessita la col·laboració del major nombre possible de voluntaris.

El calendari i l’horari dels censos serien els següents:

Dissabte 28 de juny de 2008: de 20 a 22 hores
Diumenge 29 de juny de 2008 : de 5,30 a 7 hores

Lloc de trobada: Entre 19 i 19:15 al bar "Aquàrium", a davant de l’Estany de Banyoles a la zona dels embarcadors (prop oficina de turisme de l’Estany), i a les 5:15 el diumenge al matí.

Pot participar-hi qualsevol persona interessada, sense cap experiència prèvia o coneixements específics. Hi haurà un punt de trobada previ des d'on els voluntaris es desplaçaran fins als punt s d’observació prèviament determinats. Es farà una breu sessió de formació específica abans del començament dels censos. També es facilitarà sopar i esmorzar.

Penseu que, encara que la llúdriga és difícil d’observar, és probable veure alguna i es veuen molts altres animals seient en silenci davant de l’Estany i a la vora de les llacunes.

Per apuntar-vos, envieu un correu electrònic email a limnos@limnos.org, als comentaris d'aquest missatge o trucant al telèfon del coordinador de l’activitat: 646 847 099 (Carles Feo).

Animeu-vos i veniu!