dissabte, 6 de desembre del 2008

Limnos assisteix a la XII Trobada de projecte VOLCAM a València

Limnos ha participat de les Jornades de Voluntariat Ambiental organitzades a València, concretament a la població de Torrent, durant els dies 14, 15 i 16 de novembre. A les jornades han assistit tots els grups de voluntariat que han aconseguit subvencions del programa VOLCAM 2008 de l’Obra Social de la Caixa Mediterrani (CAM). Entre les entitats hi havia grups ecologistes, fundacions, associacions culturals, centres excursionistes, empreses de serveis ambientals, etc.

Durant les jornades es va debatre el paper del voluntariat ambiental en la millora del medi ambient, i es va fer especial menció al valor del cooperativisme en aquests moments en els quals la crisi econòmica ha posat de manifest l’existència també d’una crisis social. Així doncs el voluntariat ambiental pretén posar el seu granet de sorra en construir una societat més humana i sostenible, en base a l’esforç col·lectiu, la col·laboració entre persones sense afany de lucre i la voluntat de fer coses pràctiques i reals per a millorar l’entorn, i per en definitiva, conèixer-lo i protegir-lo.

Cada entitat va presentar el seu projecte en format de xerrada oral o en pòster, i es van poder veure projectes variats de recuperació de rutes, creació de basses per amfibis, estudis de tortugues, seguiments d’ocells, horts ecològics, promoció del reciclatge, projectes de mobilitat sostenible i d’estalvi energètic, etc. Hi havia entitats procedents de totes les comunitats on la CAM té oficines, sobretot València, Murcia, Mallorca i de tota Catalunya. Les jornades van acabar el diumenge amb una sortida guiada a l’Albufera de València. Limnos va presentar en format pòster el projecte de voluntariat ambiental de seguiment de la població de llúdriga i de les caixes niu de l’Estany de Banyoles.