dimarts, 10 de juny del 2008

1a Sessió de formació bàsica del voluntariat ambiental de LIMNOS
14 de juny, Museu Darder a les 10:30 fins les 13 hores aproximadament


Durant la primera sessió de formació bàsica del voluntariat de LIMNOS s’explicaran els continguts elementals de la fauna de la qual es faran les activitats de seguiment al voltant de l’Estany de Banyoles. Es farà una introducció als ocells insectívors i a la llúdriga (Lutra lutra) i s’explicaran les metodologies que s’utilitzaran per al seu seguiment. Finalment es farà una curta sortida de camp per buscar rastres de llúdriga.

Durant la sessió de formació bàsica es prestarà una especial importància a explicar els motius del seguiment de la fauna, l’aprofitament científic de les dades obtingudes i la importància de les activitats proposades per a la millora ambiental del territori.

Per a obtenir més informació sobre les espècies d’ocells insectívors més comuns, pots visitar el “Servei d’Informació Ornitològica de Catalunya” de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) a la següent adreça: www.sioc.cat. Es pot començar per consultar espècies com la mallerenga carbonera (Parus major), la Mallerenga Blava (Parus caeruleus) o el Pardal comú (Passer domesticus).

Per obtenir més informació sobre el retorn de la llúdriga et recomanen llegir el llibre “El retorn de la llúdriga. Història de la reintroducció de la llúdriga als Aiguamolls de l'Empordà i conques dels rius Muga i Fluvià”, que pots obtenir en format “pdf”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sóc el Juanjo Butrón i tinc previst anar demà dissabte a la formació bàsica!

Gràcies!